Je staat bij de garage en je hoort het wel eens voorbij komen; ‘Haal ‘m maar van de brug af’. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Een brug ook wel autobrug, of hefbrug genoemd is een erg groot apparaat bij een autogarage. Het is een onmisbaar onderdeel om snel en nauwkeurig te kunnen werken aan een auto. De hedendaagse automonteur kan eigenlijk niet meer zonder. 

De gehele auto staat namelijk op zo een brug. De brug is dan ook de grote constructie in de werkplaats waar jouw auto mee omhoog gezet kan worden. Dit zodat monteurs gemakkelijk onder de auto kunnen. Zo is een reparatie een stuk gemakkelijker.

Brug, hefbrug of autobrug voorbeeld afbeelding

Je zou er toch niet aan moeten denken om iedere keer de auto omhoog te moeten krikken, vervolgens onder de auto te kruipen. Om dan al liggende op de koude betonnen vloer een reparatie aan een auto uit te moeten voeren. De voorloper op de brug was de put. dit is als het ware een gat/sleuf in de vloer waar je de auto boven reed. Je kon dan met een trapje onderin die put komen zodat aan de auto gesleuteld kan worden. Een beetje hetzelfde idee als een brug, echter toch net wat minder fijn werken, minder bewegingsvrijheid en niet goed toegankelijk.

Met de komst van de hefbruggen is er dan ook een flinke slag gemaakt omtrent het ergonomisch en efficiënt werken. De hedendaagse monteur kan niet meer zonder.

Deel dit bericht!

Geef een reactie