Je auto kan goedgekeurd zijn. Maar toch kunnen er nog bepaalde zaken zijn welke wat aandacht nodig hebben. Deze hebben bijvoorbeeld niet direct een APK afkeur tot gevolg maar hier moet wel met enige urgentie naar gekeken worden. Met de volgende APK kan het bijvoorbeeld wel problemen opleveren of het kan een ander gebrek veroorzaken. Een APK rapport heeft niet altijd een adviespunt, in de gevallen dat deze wel geregistreerd zijn omvat onderstaande top 5 van adviespunten net iets meer dan 90% van deze adviespunten.

Met stip op nummer 1 van onze top 5 van adviespunten staan de banden

Waar banden APK afkeur zijn vanaf 1,6mm profieldiepte wordt het vanaf 2,5mm ook al aangegeven als een adviespunt. Zoals gezegd het is een erg belangrijk onderdeel met betrekking tot het contact met de weg. Dus dit wordt zeer serieus genomen.

Op nummer 2 staat de stuur- en fuseekogel speling of slijtage

Deze onderdelen zorgen voor een flexibele verbinding tussen de vaste en ophangings-onderdelen. Door het vele sturen en op en neer veren van de auto slijten deze onderdelen. Adviespunt tot de 1mm speling.

De nummer 3 wordt gedragen door olielekkage

Waar een daadwerkelijk lekken op het wegdek tot afkeur kan zorgen blijft hetgeen tot een adviespunt als de motor erg zweet. De motor lekt dan iets, maar hetgeen blijft wel op de motor en in de motorruimte.

Op plek 4 vind je adviespunten op het remsysteem

Dit heeft betrekking op verregaande slijtage op de onderdelen die gemakkelijk zichtbaar zijn. Remblokken die bijna op zijn, remschijven die heel erg dun worden dat soort zaken. Nog in prima staat voor de APK, maar eigenlijk is vervanging wel sterk aan te raden.

top 5 van adviespunten

En op nummer 5 staat het adviespunt omtrent gordels of airbags

Een gebrek aan gordels of airbags kunnen desastreus zijn voor de veiligheid van inzittende. Om deze reden is dit dan ook logischerwijs een punt wat onder de loep genomen wordt.

Op het moment dat het waarschuwingssysteem van de auto een defect aangeeft omtrent de gordels en/of airbags moet dit als adviespunt aangegeven worden ten tijde van de APK.

Deel dit bericht!

Geef een reactie