Het luchtfilter van je auto vervangen is een gemakkelijke klus. Wij verwachten dat vrijwel iedereen het zelf zou moeten kunnen doen. En met deze gemakkelijke reparatiehandleiding kan het vrijwel niet meer fout gaan. Uiteraard is dit een wat universele reparatiehandleiding. Voertuigspecifieke uitzonderingen zijn hier helaas niet in opgenomen. Uiteraard helpen we je er wel graag mee, stel je vragen gerust in de comments!

Voor het vervangen van je luchtfilter staan bepaalde intervallen, houdt deze aan. Deze is namelijk erg belangrijk en overmatige vervuiling hiervan kan nadelige effecten hebben op de prestaties van jouw auto.

Het luchtfilter van je auto vervangen stap voor stap uitgelegd

Zoals gezegd is het vervangen van je luchtfilter erg gemakkelijk. Dit zie je ook terug in het alle benodigdheden die je hiervoor nodig hebt. Het enige dat je namelijk nodig hebt voor het vervangen hiervan is een nieuw filter. In sommige gevallen zit de luchtfilterbox dichtgeschroefd. Is dit bij jou het geval dàn heb je ook nog een schroevendraaier nodig. Is dit niet het geval dan heb je verder uitsluitend het filter zelf nodig, niets meer.

  • Open de motorkap van je auto
  • Zoek de luchtfilterbox op
  • Vaak zit deze filterbox met klipjes dicht, klik ze open en open de box. Is deze in jouw auto dichtgeschroefd, verwijder dan de schroeven en open de box.
  • Het luchtfilter zul je nu zien zitten en zit verder nergens aan vast, trek hem eruit
  • Monteer het nieuwe filter op dezelfde manier
  • Maak de filterbox weer op dezelfde manier dicht zoals geopend, klik of schroef hem dus weer goed dicht.
  • Sluit de motorkap en je bent er weer klaar voor

Proficiat, je hebt nu zelf je eigen luchtfilter vervangen!

reparatiehandleiding zelf luchtfilter vervangen. afbeelding van een gemonteerd luchtfilter
Deel dit bericht!

Geef een reactie