Een luchtfilter is een onderdeel dat erg onderhevig is aan slijtage in de vorm van het zich vullen van verontreinigde stofdeeltjes. Op den duur raakt dit vol en is slecht voor je auto. Om deze reden wordt een luchtfilter vervangen en eens in de zoveel tijd gewisseld. Vaak zie je dat het luchtfilter bij de grote beurt standaard meegenomen wordt. Is dit bij jou niet het geval dan is het verstandig om het luchtfilter elke 10.000km te vervangen. Zo blijft jouw auto optimaal draaien en in topconditie!

Vaak wordt het luchtfilter ook met de onderhoudsbeurten meegenomen indien nodig.

Wat kost het vervangen van mijn luchtfilter?

Een luchtfilter vervangen is over het algemeen niet heel erg duur. Buiten dit is de reparatie op zich vaak heel erg gemakkelijk en zou je dit prima zelf kunnen, geen garage nodig dus! 

Bij het aanschaffen van een luchtfilter kun je alle kanten op. Er zijn voor diverse auto’s al een luchtfilter voor slechts enkele euro’s. De complete range van de aanschaf van een nieuw filter ligt ongeveer tussen de 8 en 30 euro. Dit is een beetje afhankelijk van het type auto dat je hebt en voor wat voor een merk je kiest. Imitatie/aftermarket luchtfilters presteren vaak erg goed. Wil je het zekere voor het onzekere nemen kies dan voor een A-merk of een filter van de merkdealer.

Luchtfilter vervangen en de kosen daarvan. afbeelding van een rond luchtfilter

Durf je het vervangen van het luchtfilter toch niet zelf aan? Geen paniek, bij de garage zul je ook geen hoofdprijs betalen. Over het algemeen is het slechts een reparatie van een kwartier. Ga dus uit van ongeveer een eurotje of 15 a 20 bij een universele garage. Ga je naar een merkdealer dan zal er voor dit kwartiertje al gauw een eurotje of 20 a 40 gerekend worden.

Bovengenoemde zijn gemiddelde, het kan goed zijn dat je voordeliger uit bent of in sommige gevallen zelfs net wat meer. Dergelijke zijn altijd erg afhankelijk van de kwaliteit van het luchtfilter dat je aanschaft en waar je de reparatie uit laat voeren.

Deel dit bericht!

Geef een reactie