Het milieu wordt steeds belangrijker in alles om ons heen, ook garages moeten hierin mee. Kort gezegd zijn milieukosten de doorberekende kosten voor het afvoeren van vervuilde materialen zoals bijvoorbeeld een gebruikt oliefilter. Een auto heeft erg veel vloeistoffen aan boord. Om deze vloeistoffen zo lang mogelijk mee te kunnen laten gaan bevatten de vloeistoffen filters. Uiteindelijk moeten deze vloeistoffen en de bijbehorende filters een keer vervangen worden. Door het gebruik zijn deze vaak vervuild geraakt wat met zich meebrengt dat het niet zomaar in de prullenbak gegooid of door de wc gespoeld kan worden.

Wat dieper op de milieukosten in

Omdat er op alle vlakken beter op het milieu gelet wordt raakt dit ook het auto vlak met daarin de garages. Het is natuurlijk logisch dat er zaken met vervuiling beter afgevoerd moeten worden, zo ook de vervuilde materialen bij garages. Speciale gecertificeerde bedrijven halen dit op of het word naar hen gebracht. Deze bedrijven doen vervolgens hun uiterste best hetgeen zo milieuvriendelijk te recyclen of uiteindelijk te vernietigen. Dit zijn natuurlijk erg kostbare processen wat doorberekend wordt aan de garage. Een garage zal dit op zijn beurt weer doorberekenen aan jou.

Milieukosten afbeelding afgelopen olie en banden

Wat valt er onder milieukosten

Onder milieukosten kunnen diverse zaken vallen, voornamelijk vallen hier de diverse vloeistoffen en filters onder. Bij een onderhoudsbeurt loopt het al snel op, je vervangt de olie met het bijbehorende oliefilter. Eens in de zoveel tijd een nieuw brandstoffilter en dan moet ook een keer de remvloeistof vervangen worden. Allemaal zaken die speciaal afgevoerd moeten worden. 

Voornamelijk vallen de volgende zaken hieronder:

Deel dit bericht!

Geef een reactie