De vervangingsinterval van remblokken hangt  van erg veel factoren af. Heb je een wat sportieve rijstijl en automatisch dus ook rem stijl, dan zullen ze minder lang meegaan dan gemiddeld.  Zijn het originele remblokken, remblokken van en hoogwaardig merk of imitatie (imitatie wordt ook wel aftermarket genoemd) remblokken? Houdt dan rekening met hetgeen wat je ervoor betaald hebt, een imitatie remblok gaat natuurlijk wat minder lang mee dan een originele set.

Gemiddeld gezien kun je voor de achterzijde rekening houden met een vervangingsinterval voor de remblokken van 35.000 à 40.000 en voor de voorzijde 25.000 à 35.000 duizend kilometer.

Wat kost het vervangen van remblokken?

Remblokken vervangen is relatief gezien een wat gemakkelijkere klus dan diverse andere. Remblokken kun je prima zelf vervangen als je wat technische kennis hebt. In dit geval zijn de kosten uitsluitend de aanschaf van een nieuw remblokkensetje. Gemiddeld zit een remblokkenset voor de voor- óf achterzijde tussen de 15 en 55 euro. Weer helemaal afhankelijk van hetgeen wat en voor wat voor een auto de set gekocht wordt.

remblokken vervangen en wat zijn de kosten hiervan? Afbeelding van gebruikte remblokken op een bankschroef

Laat je de remblokken vervangen houdt dan rekening met kosten tussen de 75 en 150 euro gemiddeld gezien. Dit verschil zit hem voornamelijk in het arbeidsloon en kosten die de garage rekent. Ook dit hangt weer volledig af waar de reparatie uitgevoerd wordt. Wordt het gedaan bij een universele garage dan zal het bedrag dichter bij deze 75 euro zitten. Laat je de reparatie bij een merkdealer uitvoeren dan zal het eerder tegen de 150 euro zitten. Bij bepaalde automerken kan dit zelfs nog wel wat verder oplopen. Informeer daarom altijd op voorhand goed naar de prijs.

Bij de vervanging van remblokken komt vaak ook de vervanging van remschijven kijken. Is dit het geval dan zal de totaalprijs net wat voordeliger zijn dan beide bij elkaar opgeteld. Dit komt omdat je de de- en montagekosten van de wielen en dergelijke slechts eenmaal hebt.

Bovengenoemde zijn gemiddelde, het kan goed zijn dat je voordeliger uit bent of in sommige gevallen zelfs net  wat meer. Dergelijke zijn altijd erg afhankelijk van de kwaliteit van de remblokken welke je aanschaft en waar je de reparatie uit laat voeren.

Deel dit bericht!

Dit bericht heeft één reactie

  1. Antoinette

    Vandaag mijn remblokken aan de achterzijde laten vervangen door een universele garage; € 200,- !!!
    (En ik had van te voren hier gekeken en was dus uit gegaan van ongeveer € 100,-)
    Dus was een tegenvaller. Maar ik rij een Mini Cooper en volgens die man van de garage is dat een dure auto voor onderdelen. Dus dan weet ik wat me in de toekomst te wachten staat!

Geef een reactie