Wanneer je je remschijven moet vervangen hangt erg af van je remstijl. Als jij heel erg sportief rijd, dan zul je sneller aan de vervanging van je remschijven toe zijn. Ook hangt het af van hetgeen wat gemonteerd is. Zijn het originele remschijven of een remschijf van een hoogwaardig merk, dan zal het langer meegaan. Is het een imitatie, ook wel aftermarket, remschijf dan is deze vaak voordeliger in aanschaf maar zal over het algemeen ook minder lang meegaan. Houdt hier dus goed rekening mee. 

Over het algemeen zie je dat remschijven ongeveer tweemaal zo lang meegaan dan remblokken. Iedere tweede keer dat je de remblokken moet vervangen zul je zien dat de remschijven vrijwel altijd ook aan vervanging toe zijn. Ongeveer zal dit staan voor een 60 a 70.000km voor de achterzijde en 40 a 50.000km voor de voorzijde.

Wat kost het vervangen van mijn remschijven?

De remschijven zijn net als remblokken over het algemeen erg gemakkelijk zelf te vervangen indien je handig bent. Ga je hiervoor dan betaal je uitsluitend de kosten van nieuwe remschijven. Vaak zie je dat de kosten voor twee remschijven aan de voor- óf achterzijde ongeveer uitkomen op een 40 tot 200 euro. Dit bedrag hangt erg af om wat voor een auto het gaat en welke kwaliteitsgraad je koopt. Ook zie je dat remschijven voor de achterkant vaak wat goedkoper zijn dan de voorkant.

remschijven vervangen en vervangingskosten, afbeelding van een remschijf die vervangen wordt.

Laat je de remschijven vervangen houdt dan rekening met kosten tussen de 100 en 200 euro. Dit verschil zit hem voornamelijk in het arbeidsloon en kosten die de garage rekent. Ook dit hangt weer volledig af waar de reparatie uitgevoerd wordt. Wordt het gedaan bij een universele garage dan zal het bedrag dichter bij deze 100 euro zitten. Laat je de reparatie bij een merkdealer uitvoeren dan zal het eerder tegen de 200 euro zitten. Bij bepaalde automerken kan dit zelfs nog wel wat verder oplopen. Informeer daarom altijd op voorhand goed naar de prijs.

Bij remschijven is het eigenlijk altijd aan te raden om de remblokjes meteen mee te nemen. Andersom wordt het uitsluitend aangeraden als de remschijven daadwerkelijk aan vervanging toe zijn. Wanneer je de remblokken en remschijven tegelijk vervangt zal de totaalprijs net wat voordeliger zijn dan beide los bij elkaar opgeteld. Dit komt omdat je de de- en montagekosten van de wielen en dergelijke slechts eenmaal hebt.

Bovengenoemde zijn gemiddelde, het kan goed zijn dat je voordeliger uit bent of in sommige gevallen zelfs net wat meer. Dergelijke zijn altijd erg afhankelijk van de kwaliteit van de remschijf welke je aanschaft en waar je de reparatie uit laat voeren.

Deel dit bericht!

Geef een reactie