Een filter waar vaak niet aan gedacht wordt maar niet vergeten zou moeten worden om te vervangen, het brandstoffilter. Een filter welke van groot belang voor de auto is. Hoeft niet zo vaak vervangen te worden en wordt daarom vaak overgeslagen, controleer hem echter frequent. Een te laat vervangen of falen van het filter kan grote schade aanrichten aan de duurdere onderdelen.

Daar tegenwoordig alle moderne auto’s wel een brandstoffilter hebben is het niet onverstandig om te melden dat niet alle auto’s er een hebben. Soms hebben vaak de vooral wat oudere of voordelige modellen geen brandstoffilter.

Heeft jouw auto een brandstoffilter dan moet hier zo nu en dan naar gekeken worden. Vaak wordt een vervangingstermijn aangeraden tussen de 40 tot 60.000km of om de drie jaar. Kijk overigens altijd even wat er in je boekje staat.

Vaak wordt het brandstoffilter ook met de onderhoudsbeurten meegenomen indien nodig.

Wat kost het vervangen van mijn brandstoffilter?

Een brandstoffilter vervangen kan je zelf. Al is er wel wat kennis voor nodig, doe het dus niet als je niet weet wat je aan het doen bent. Een montage door de garage is aan te raden.

Er zijn veel verschillen in brandstoffilters, is het voor jouw benzineauto een benzinefilter of voor voor jouw diesel een dieselfilter? Dan zijn er nog, voornamelijk bij diesel mogelijkheden tot een vochtsensor. En niet te vergeten de merk verschillen in de verschillende filters. Over het algemeen kun je wel zeggen dat de meeste brandstoffilters tussen de 15 en 65 euro vallen in aanschaf. Een benzinefilter is dan vaak wat voordeliger dan een dieselfilter. Wil je een origineel filter van de merkdealer, dan kan de prijs soms nog wel wat oplopen.

brandstoffilter vervangen en vervangingskosten, afbeelding van een brandstoffilter

Het monteren van een brandstoffilter is vaak gemakkelijk. Soms zit deze eenvoudig ergens onder de motorkap gemonteerd, in andere gevallen onder de auto en zal de auto omhoog moeten bij vervanging. Vaak zal de garage bij vervanging een kwartier tot half uur nodig hebben voor een vervanging van het brandstoffilter. Dit komt neer op ongeveer 15 tot 40 euro bij de garage om de hoek. Bij een merkdealer zal dit al snel oplopen tussen de 30 en 70 euro.

Bovengenoemde zijn gemiddelde, het kan goed zijn dat je voordeliger uit bent of in sommige gevallen zelfs net wat meer. Dergelijke zijn altijd erg afhankelijk van de kwaliteit van het brandstoffilter dat je aanschaft en waar je de reparatie uit laat voeren.

Deel dit bericht!

Geef een reactie